Naviflex, Advanix


Advanix™ epeúti műanyagsztent

Az Advanix™ epeúti sztent és a NaviFlex™ RX bevezetőrendszer, az epeút drenálására szolgál.

Termékinformáció

A sztent sugárfogó polimerből készült, disztális végén kúpos csúccsal; a sztent proximális végén pedig endoszkóposan látható jelölés van, amely megkönnyíti a behelyezését.

A sztent három különböző alakban kapható: középen meghajlított, duodenális szakaszon meghajlított, és kettős pigtail-végű.

NaviFlex™ RX bevezetőrendszer .

Az Advanix epeúti sztent a NaviFlex RX bevezetőrendszerrel két formában kapható. A bevezetőrendszerre előre betöltött sztenttel, vagy a sztent és a bevezetőrendszer külön-külön csomagolásban. Az előre betöltött rendszernél a kezelőnek lehetősége van a sztent áthelyezésére, ha szükséges.

A bevezetőrendszer egy rozsdamentes acélból készült húzódróthoz proximálisan csatlakoztatott vezetőkatéterből, és egy rögzítőszerkezethez proximálisan csatlakoztatott külső tolókatéterből áll. A rögzítőszerkezet arra szolgál, hogy a vezetőkatétert a kívánt helyzetben tartsa, amikor a behelyezés helyére vezeti. A sztent a rögzítőszerkezet kioldásával és a vezetőkatéter visszahúzásával választható le.

A sztent horogborítása megkönnyíti a sztent endoszkópba való behelyezését.

Az Advanix epeúti sztent és a NaviFlex RX bevezetőrendszer használatakor a vezetődrót a tolókatéter kék-fehér színváltásával jelzett portjából lép ki, majd fennmaradó hosszában az eszköz mellett fut.

A vezetőkatéter disztális csúcsán a sugárfogó (RO) jelzés segíti a sztent fluoroszkópos elhelyezését. Az igazolja, hogy a sztent a helyén van, ha a vezetőkatéteren lévő sugárfogó jelzés egy vonalban van a külső tolókatéteren lévő sugárfogó jelzéssel.

Az előre betöltött sztentrendszer kiegészítő lehetősége, hogy a leválasztás előtt a sztent áthelyezhető. Ezt egy varrat biztosítja, amely addig a helyén tartja a sztentet, amíg a vezetődrótot és a vezetőkatétert teljesen vissza nem húzza a tolókatéterbe. A sztent áthelyezését a húzódrót színváltása előtt ajánlott elvégezni. Az Advanix epeúti sztent és a NaviFlex RX bevezetőrendszer olyan endoszkópokkal használható, amelyek minimális munkacsatorna-mérete a következő:

A sztent 7 F (2,3 mm) – A munkacsatorna 3,2 mm

A sztent 8,5 F (2,8 mm) – A munkacsatorna 3,2 mm

A sztent 10 F (3,3 mm) – A munkacsatorna 4,2 mm